Denne veiledningen viser deg hvordan du konfigurerer ExpressVPN-appen for Windows 7, Windows 8, Windows 10 og Windows 11.

ExpressVPN-appen for Windows er ikke kompatibel med:

• Windows Vista og XP: Bruk manuelle konfigurasjoner for OpenVPN.
  • Windows-enheter som bruker ARM, Microsoft SQ1, Microsoft SQ2 eller SnapDragon-prosessorer: Disse prosessorene er ikke kompatible med VPN-ets TAP-adapter, som er nødvendig for at VPN-et skal fungere. Hvis du er i et land med et høyt nivå av internettsensur, bruk ExpressVPN-appen for rutere. Hvis ikke, bruk andre Windows-versjoner.

Hopp til …

Last ned appen
Få aktiveringskoden din
Installer appen
Koble til en VPN-serverlokasjon
Koble fra VPN-serverlokasjonen
Velge en annen VPN-serverlokasjon
Bytte til en annen VPN-protokoll
Blokkere annonser, sporere og ondsinnede nettsteder
Hvordan legge til snarveier i ExpressVPN-appen
Åpne og koble til ExpressVPN ved oppstart
Bruke VPN-hastighetstesten
Bruke delt tunnelering
Bruke IPv6-lekkasjebeskyttelse
Bytte språk i ExpressVPNs Windows-app
Bruke ExpressVPNs nettleserutvidelse
Sett opp ExpressVPN på andre enheter
Avinstallere appen

Last ned appen

Gå til ExpressVPN-kontoen din. Hvis du blir bedt om det, oppgi ExpressVPN-kontodetaljene dine og klikk på logg inn.
Enter your account credentials, then click "Sign In."

Oppgi verifiseringskoden som du fikk tilsendt på e-post.

Klikk på Last ned for Windows.

In your account dashboard, click "Download for Windows."

Ikke lukk dette nettleservinduet. Du vil trenge aktiveringskoden for oppsett senere.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Få aktiveringskoden din

For å kunne bruke ExpressVPN på Windows-maskinen din, vil du trenge aktiveringskoden din.

Kopier den til utklippstavlen din.

Klikk på "Copy" icon. i boksen for å kopiere den til utklippstavlen. Du vil bli bedt om å oppgi den senere.

Click the activation code in the box to copy it to your clipboard.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Installer appen

Finn og dobbeltklikk på den nedlastede filen på datamaskinen din.

Double-click the ExpressVPN installer file.

Hvis du ser en ledetekst om å installere appen, klikk på installer for å gå videre.

Vennligst vent mens appen installeres på PC-en din.

Når du bli bedt om det, klikk på Logg inn og lim inn aktiveringskoden din. Dette er koden du fant tidligere. Du kan lime den inn ved å trykke på Ctrl + V eller høyreklikke i det rektangulære feltet og klikke Lim inn. Klikk så på Fortsett.

Enter your activation code, then click "Continue."

Hvis du foretrekker å ikke bruke aktiveringskoden dun, kan du logge inn med e-postadressen din.

1. Klikk på Logg inn med innloggingslenke fra e-post.
  2. Oppgi e-postadressen tilknyttet ExpressVPN-kontoen din. Klikk på Send innloggingslenke per e-post.
  3. Åpne e-posten på hvilken som helst enhet og velg Logg inn på ExpressVPN. Appen vil automatisk aktiveres.

Du har valget om å åpne ExpressVPN ved oppstart. Velg din preferanse for å gå videre.

Select your preference for launching ExpressVPN when your computer starts.

Du kan også velge å dele anonyme analysedata om VPN-tilkoblingen din for å bidra til å forbedre ExpressVPN. Velg preferansen din for å gå videre.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

ExpressVPN samler ikke inn dine private data og anonymiserer dem før de når ExpressVPNs servere.

Gratulerer! Du er nå klar til å få tilgang til ExpressVPNs enorme nettverk av serverlokasjoner.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble til en VPN-serverlokasjon

For å koble til en VPN-serverlokasjon, klikk på On button. . Som standard vil ExpressVPN foreslå den lokasjonen som tilbyr den optimale opplevelsen for deg, kalt Smartlokasjon.

Click the On Button to connect.

Så snart du ser Tilkoblet-meldingen i appens skjerm, kan du begynne å surfe med frihet og sikkerhet!

You are connected to ExpressVPN.

Merk: Med et enkelt ExpressVPN-abonnement kan du koble til VPN på opptil åtte forskjellige enheter samtidig, uavhengig av plattform. Hvis du prøver å koble til mer enn åtte enheter samtidig, vil du se denne skjermen:

If you try to connect more than five devices simultaneously, you will see a screen that says, "Connection limit reached."

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Koble fra VPN-serverlokasjonen

For å koble fra VPN-serverlokasjonen, klikk på On button. mens VPN-et er på.

Click the On Button to disconnect.

Du vil vite at du er frakoblet når skjermen sier, «Ikke tilkoblet».

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Velge en annen VPN-serverlokasjon

For å koble til en annen serverlokasjon, klikk på More icon..

Merk: Første gang du prøver å bytte lokasjon mens du er tilkoblet VPN-et, vil du få en advarsel som sier at internettrafikken din kanskje ikke er sikker under gjentilkobling. Det er trygt å fortsette.

Click the Location Picker.

For å koble til en serverlokasjon, klikk på den, og klikk så på On button. .. Alternativt kan du koble til ved å dobbeltklikke på lokasjonen.

Som standard har VPN-lokasjonslisten to faner: Anbefalte og Alle lokasjoner.

Anbefalte-fanen viser deg ExpressVPNs toppvalg for deg å koble til.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

Alle lokasjoner-fanen lister opp VPN-serverlokasjonene etter region. Du kan utvide listene ved å klikke på Downward icon. og Upward icon..

The "All locations" tab lists VPN server locations by region.

En Favoritter-fane dukker opp så snart du har lagt til favorittlokasjoner. Du kan lagre en lokasjon til listen over favoritter ved å klikke på Star icon. til høyre.

You can save a location to your list of favorites by clicking the star icon on the right.

Du kan også søke etter din ønskede serverlokasjon ved å bruke søkefeltet.

I søkefeltet, skriv inn navnet til din ønskede serverlokasjon og dobbeltklikk så på serverlokasjonen i søkeresultatene for å koble til den.

To search for a location, enter the location in the search bar.

Etter å ha koblet fra en serverlokasjon, kan du returnere til smartlokasjonen din (lokasjonen anbefalt for den optimale opplevelsen) ved å klikke på lokasjonen merket som smartlokasjon.

Click the Smart Location.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Bytte til en annen VPN-protokoll

Viktig: Koble fra VPN-et før du bytter til en annen protokoll.

VPN-protokoller er metodene enheten din benytter for å koble til en VPN-server. For den beste opplevelsen anbefaler ExpressVPN å bruke alternativet Automatisk. Dette velges som standard og velger automatisk den protokollen som passer best for nettverket ditt.

I noen tilfeller kan det å bytte til en annen protokoll hjelpe deg med å oppnå raskere tilkoblingshastigheter.

For å bytte til en annen protokoll:

Klikk på Menu icon. Innstillinger.

Click "Options."

I Protokoll-fanen, velg den protokollen du ønsker å bruke, og klikk så på OK.

In the "Protocol" tab, select the protocol you want to use, then click "OK."

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Blokkere annonser, sporere og ondsinnede nettsteder

Tilpass din nettopplevelse og ta tilbake kontrollen over hva selskaper vet om deg. Du kan blokkere annonser, sporere, ondsinnede nettsteder og voksent innhold i ExpressVPN-appen med bare noen få klikk.

Mange av appene og nettstedene du besøker holder oversikt over og deler aktiviteten din med tredjepartsselskaper, inkludert sporere, svindlere og ondsinnede nettsteder. Denne informasjonen brukes til å vise deg mer målrettede annonser og innhold, vanligvis uten din viten eller tillatelse.

Disse avanserte beskyttelsesfunksjonene forhindrer alle apper og nettsteder du besøker på enheten din i å kommunisere med tredjepartsselskapene i blokkeringslistene våre med åpen kildekode.

Avansert beskyttelse er deaktivert som standard. Slik aktiverer du dem:

1. Koble til VPN og bruk Automatisk eller Lightwayprotokollen.
  2. Klikk Menu icon. > Valg Avansert beskyttelse.
  3. Merk av boksene.

Innstillinger for avansert beskyttelse på Windows

Les mer om ExpressVPNs avanserte beskyttelsesfunksjoner.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Hvordan legge til snarveier i ExpressVPN-appen

Snarveier-funksjonen vises på ExpressVPN startskjerm etter at du har koblet til VPN-et. Snarveiene dine vil ikke vises første gang du kobler til, men vil vises fra din andre tilkobling og videre.

Snarveier lar deg hendig og raskt åpne apper og nettsteder direkte fra ExpressVPN hver gang du er tilkoblet. Hvis du regelmessig besøker en håndfull favorittsteder etter å ha koblet til VPN-et — for eksempel en bestemt strømmetjeneste eller et sosialt nettverk — trenger du ikke å bytte tilbake til enhetens startskjerm eller nettleser for å finne den hver gang om du legger den til i snarveier.

You are connected to ExpressVPN.

For å åpne en app eller et nettsted, klikk på ikonet når du er tilkoblet VPN-et.

Hvis du har valgt færre enn fem snarveier, kan du legge til en ved å klikke på Add icon. . Du kan også legge til eller fjerne snarveier ved å klikke på Menu icon. Alternativer Snarveier.

Klikk på "Add" icon. for å legge til en snarvei.

Click the "plus sign" to add a shortcut.

Velg så Legg til app-snarvei eller Legg til nettstedlenke for å gå videre.

For å fjerne en snarvei, marker den og klikk på "Remove" icon..