För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Viktigt: Det finns inget särskilt ExpressVPN-webbläsartillägg för Microsoft Edge. Ladda inte ner några webbläsartillägg från Microsoft Edges butik som påstår att de är från ExpressVPN. Användare rekommenderas att besöka Chrome Web Store i Microsoft Edge och därifrån installera ExpressVPN:s webbläsartillägg för Chrome.

ExpressVPN:s webbläsartillägg hjälper dig spoofa din HTML5-geoposition och säkerställer att du använder den krypterade HTTPS-versionen på webbplatser när versionen är tillgänglig. Det gör också att du kan fjärrstyra ExpressVPN-appen från webbläsarna Chrome, Firefox, Edge, Brave och Vivaldi.

För att använda ExpressVPN:s webbläsartillägg måste du ladda ner och aktivera minst en av dessa ExpressVPN-appar:

Gå direkt till …

Så skaffar du ExpressVPN:s webbläsartillägg
Funktioner hos ExpressVPN:s webbläsartillägg
Beteende hos ExpressVPN:s webbläsartillägg
Ändra språk i ExpressVPN:s webbläsartillägg
Använd mörkläge i ExpressVPN:s webbläsartillägg
Fel i ExpressVPN:s webbläsartillägg
Så avinstallerar du ExpressVPN:s webbläsartillägg

Så skaffar du ExpressVPN:s webbläsartillägg

Windows och Mac

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Om du blir ombedd anger du dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN och klickar på Logga in.

Ange dina kontouppgifter och klicka på "Logga in."

Ange verifieringskoden som skickas till din e-post.

Till vänster väljer du Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Om du använder Brave eller Vivaldi väljer du Google Chrome.

Klicka på Skaffa VPN-tillägg.

Under "ExpressVPN för Chrome" klickar du på "Skaffa VPN-tillägg".

Linux

För att ladda ner tillägget kör du ett av följande kommandon:expressvpn install-firefox-extension

expressvpn install-chrome-extension

Kör Linux-kommandot för att installera ExpressVPN:s webbläsartillägg.

För användare som installerat sin webbläsare från Ubuntu Software Center

Om du installerat din webbläsare från Ubuntu Software Center kan det hända att ExpressVPN:s webbläsartillägg inte kan kommunicera med ExpressVPN:s Linux-app. Så här löser du problemet:

1. Säkerhetskopiera dina webbläsarinställningar och bokmärken
  2. Gå till Ubuntu Software Center och avinstallera din webbläsare
  3. Öppna terminalen
  4. Ange $ sudo apt update
  5. Beroende på vilken webbläsare du har anger du $ sudo apt install chromium-browser eller $ sudo apt install firefox
  6. Öppna din webbläsare genom att ange $ chromium-browser eller $ firefox
  7. Skaffa ExpressVPN:s webbläsartillägg genom att ange expressvpn install-firefox-extension eller expressvpn install-chrome-extension

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Funktioner hos ExpressVPN:s webbläsartillägg

Anslut och koppla från VPN

Detta påverkar internettrafiken för alla dina appar, och inte bara trafiken som passerar genom din webbläsare.

Ändra VPN-serverposition

För att välja en annan VPN-position klickar du på Positionsväljaren precis under On-knappen.

Klicka på positionsväljaren.

För att ansluta till den bästa positionen vi rekommenderar dig klickar du på Smart position.
Klicka på Smart position.
Välj bland REKOMMENDERADE positioner i tillägget.
Välj från "Rekommenderade" positioner i tillägget.

Klicka på ALLA POSITIONER för att se en lista över alla tillgänliga VPN-positioner. Du kan också söka efter en specifik position, se vilka positioner du nyligen varit ansluten till och se alla positioner du markerat som favoriter i ExpressVPN-appen.
Klicka på "Alla" postioner för att se listan med alla tillgängliga VPN-positioner.

VPN-anslutningsstatus

Se din VPN-status direkt i webbläsarens verktygsfält: orange när den ansluter, grön när den är ansluten och rött vid fel.
Se din VPN-status med ett ögonkast i webbläsarens verktygsfält: orange när det ansluter, grönt när det är anslutet och rött vid fel.

Anslut när webbläsaren startas

Anslut till din senaste VPN-position automatiskt när webbläsaren startas. För att sätta igång den här funktionen klickar du på ExpressVPN-ikonen i verktygsfältet, sedan på hamburgermenyn (≡), vidare till Inställningar, och aktivera alternativet Anslut när webbläsaren startas.

För att automatiskt ansluta till din senast använda VPN-serverposition när webbläsaren startas aktiverar du "Anslut när webbläsaren startas".

Använd ytterligare integritets- och säkerhetsfunktioner

För att använda de här funktionerna klickar du på ExpressVPN-ikonen i verktygsfältet, sedan på hamburgermenyn (≡) och vidare till Integritet & säkerhet.
Du kan använda ytterligare integritets- och säkerhetsfunktioner i "Integritet & säkerhet."

Spoofa din position (valfritt)

Detta förhindrar att HTML5-geodata avslöjar din fysiska position när VPN är anslutet.

Blockera WebRTC (valfritt)

Det här skyddar din IP-adress mot WebRTC-läckage och säkerställer att Chrome och Firefox kommer använda samma nätverksrutt för media som normal webbtrafik.