Get ExpressVPN on Windows.
Trenger du et VPN for Windows?
Skaff deg ExpressVPN nå
Refer a friend to use ExpressVPN.
Elsker du ExpressVPN? Vil du ha en måned gratis?
Verv en venn nå

Denne veiledningen vil vise deg hvordan du deler VPN-tilkoblingen din fra Windows 8 eller Windows 10. Dette vil la de andre enhetene dine bruke VPN-tilkoblingen delt fra Windows-enheten.

Sørg for at du setter opp ExpressVPN på Windows-enheten din før du begynner. Ikke koble til appen når du setter opp den virtuelle ruteren eller den mobile trådløssonen.

Hopp til …

Windows 8: Sett opp virtuell ruter
Windows 10: Sett opp mobil trådløssone
Koble til ExpressVPN-appen
Koble enheter til VPN-tilkoblingen
Deaktivere VPN-tilkoblingen

Windows 8: Sett opp virtuell ruter

1. Verifiser at Windows-enheten din kan skape en virtuell ruter

For å dele en VPN-tilkobling fra Windows-enheten din, må du verifisere at enheten kan skape en virtuell ruter.

Trykk på Window's Start button. + S på Windows-enheten din for å åpne søkefeltet.

Skriv inn cmd. Høyreklikk på Ledetekst og klikk på Kjør som administrator.

Klikk "Kjør som administrator."

I Ledetekst, skriv inn følgende kommando og trykk enter:

netsh wlan show drivers

Skriv inn kommandoen i Command Prompt.

Hvis du ser «Hosted network supported: Yes», støtter Windows-enheten din opprettelse av virtuell ruter.

En kommandoledetekst som viser "Yes" til "Hosted network supported."

Hvis du ikke ser denne meldingen, kan du måtte oppdatere nettverkadapterdriverne dine.

2. Skap din virtuelle ruter

I Ledetekst, skriv inn følgende kommando:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=NETWORKNAME key=PASSWORD

• For NETWORKNAME: Sett et navn for VPN-tilkoblingen du vil dele.
  • For PASSWORD: Sett et passord for å la enhetene dine koble seg til VPN-tilkoblingen.

Trykk på Enter.

Navngi din virtuelleruter i kommandoledeteksten.

Du vil da se denne meldingen:

The hosted network mode has been set to allow.
The SSID of the hosted network has been successfully changed.
The user key passphrase of the hosted network has been successfully changed.

Hosted network har blitt satt til tillat.

Du har vellykket opprettet en virtuell ruter.

3. Start den virtuelle ruteren

Viktig: Ikke koble til ExpressVPN-appen.

I Ledetekst, skriv inn det følgende:

netsh wlan start hostednetwork

Start din virtuelle ruter.

Du vil se en melding som sier, «The hosted network started».

Your hosted network started.

Hvis du får en melding som sier «the hosted network could not be started», oppdater nettverksadapterdriverne dine.

4. Aktiver den virtuelle ruteren

Trykk op Windows Start-knapp. + R på Windows-enheten din for å åpne Kjør-ledeteksten.

Skriv inn ncpa.cpl og klikk på OK.

Klikk "OK."

I Nettverkstilkoblinger-vinduet, vil du se et nytt nettverk kalt Local Area Connection*. Dette er den virtuelle ruteren du opprettet tidligere.

Legg merke til tilkoblingens navn.

Finn et nettverk med beskrivelsen ExpressVPN Tap Adapter. Høyreklikk på den og velg Egenskaper.

Velg "Egenskaper."

Klikk på Dele-fanen. Merk av i boksen Tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne datamaskinens internettilkobling.

Under Hjemmenettverkstilkobling, velg navnet på den virtuelle ruteren (Local Area Connection*) du opprettet tidligere. Klikk på OK.

Klikk "OK."

Gå videre til å koble til ExpressVPN-appen.