Den här guiden visar dig hur du steg för steg installerar ExpressVPN:s app för iOS 17, 16, 15, 14, 13 och 12.

Obs: Eftersom Apple inte längre stöder äldre iOS-versioner med säkerhetsuppdateringar har ExpressVPN minskad appsupport för iOS 12, iOS 13 och iOS 14 sedan den 17 augusti 2023. ExpressVPN:s app kommer fortsätta fungera som vanligt på din iOS 12, iOS 13 eller iOS 14. Appen kommer dock inte kunna ta emot några nya funktioner, buggfixar eller säkerhetsuppdateringar. För att se till att du får de senaste säkerhets- och funktionsuppdateringarna i ExpressVPN:s app uppgraderar du till iOS 15 eller senare. Du hittar mer information här.

Inte kund än? Läs mer om VPN för iOS.

Gå till sektion

Ladda ner VPN-appen
Installera VPN-appen
Anslut till en serverposition
Frånkoppla en serverposition
Anslut till en annan serverposition
Byt till ett annat VPN-protokoll
Blockera annonser, trackers och skadliga webbplatser
Hur du återansluter till servern om appen frånkopplas
Hur du återinstallerar din VPN-konfiguration
Byt språk i ExpressVPN:s app för iOS

Kom åt supportartiklar i appen

Hur du tar bort VPN-appen från din enhet

Ladda ner VPN-appen

Gå till App Store och sök efter ExpressVPN.

Sök efter ExpressVPN i App Store.

Tryck på HÄMTA.

Tryck på "HÄMTA".

ExpressVPN:s app kommer att laddas ner på din telefon.

Om du inte ser ExpressVPN:s app i App Store, testa att ändra land i App Store.

När appen laddats ner trycker du på ÖPPNA för att öppna appen.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera VPN-appen

Tryck Logga in på appens startskärm.

Tryck på "Logga in."

• Ifall du INTE har köpt ditt ExpressVPN-abonnemang från App Store: ange den e-postadress och det lösenord du använder för ditt ExpressVPN-konto. Tryck på Logga in.
  • Ifall du har köpt ditt ExpressVPN-abonnemang från App Store: tryck på återställ ditt App Store-abonnemang. Du kan bli ombedd av iOS att ange ditt Apple ID-lösenord.

Välj inloggningsmetod för att fortsätta.

Du kommer att se ett utdrag av den information som samlats av appen. Tryck på Godkänn och fortsätt för att fortsätta.

Tryck "Godkänn och fortsätt"

Du kommer nu få möjligheten att konfigurera ditt VPN. Tryck Fortsätt för att gå vidare.

Tryck på "Fortsätt" för att installera appen.

Appen kommer visa ett meddelande som lyder: ”’ExpressVPN’ vill lägga till VPN-konfgurationer”. Tryck Tillåt.

Tryck på "Tillåt" när du blir ombedd att lägga till konfigurationer.

Använd ditt Touch ID eller ange din lösenkod för att lägga till konfigurationerna.

Använd ditt Touch ID eller lösenord till din telefon.

ExpressVPN kommer att fråga dig om du vill få notiser när det finns viktiga meddelanden och påminnelser. Välj din preferens för att fortsätta.

Välj din preferens för att ge notisbehörigheter.

Ifall du valde OK, tryck på Tillåt för att bekräfta att du vill få notiser från ExpressVPN:s app.

Om du godkänner notifikationer klickar du på "Tillåt" för att få notiser.

Appen kommer att fråga dig om du vill dela anonym statistik för att hjälpa ExpressVPN bli snabbare och pålitligare. Välj din preferens för att fortsätta.

Välj din preferens för att hjälpa oss förbättra ExpressVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en serverposition

För att ansluta till en serverposition, tryck på ON-knappen. Som standard kommer ExpressVPN att föreslå den position som ger dig den bästa upplevelsen, kallad Smart position.

Tryck på ON-knappen för att ansluta.

När det står Ansluten i appfönstret kan du börja surfa med frihet och säkerhet!

Du är nu ansluten till ExpressVPN.

Observera: Med ett enda ExpressVPN-abonnemang kan du vara ansluten på upp till åtta enheter samtidigt, oavsett plattform. Om du provar att använda fler enheter än så visas skärmen nedan:

Om du försöker ansluta fler än fem enheter samtidigt ser du en skärm som säger "Anslutningsgräns nådd."

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Frånkoppla en serverposition

För att frånkoppla en serverposition, tryck på ON-knappen medan VPN är påslaget.

Tryck på ON-knappen för att koppla från.

Du vet att du är frånkopplad när meddelandet ”Inte ansluten” visas.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en annan serverposition

För att ansluta till en annan serverposition, tryck på More icon..

Observera: Första gången du försöker byta position medan du är ansluten till VPN kommer du att få en varning som säger att din internettrafik kan vara utsatt medan du återansluts. Tryck på Fortsätt för att gå vidare.

Tryck på positionsväljaren.

Välj och tryck på den nya serverposition du vill ansluta till.

Fliken "Rekommenderade" visar ExpressVPN:s toppval för dig.

ExpressVPN kommer automatiskt att ansluta till den nya position du valt.

För att lägga till en position på din lista över favoritpositioner, svep till höger. Du hittar dina favoritpositioner under fliken Favoriter.

Svep till höger på en position för att lägga till den i dina favoriter.

För att ta bort en position från favoritlistan, svep till höger.

Svep till höger igen för att ta bort en positon från dina favoriter.